מסלול טיול – 8 ימים בפיימונטה ופסגות האלפים של ואל ד'אוסטה

איפה נטייל? בצפון פיימונטה ובפסגת האלפים במחוז האוטונומי של ואל ד'אוסטה

מהו המסלול? מסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בטורינו בירת פיימונטה (אפשרי גם להתחיל בנובארה או סטרזה בקרבת שדה התעופה של מלפנסה)

מתי כדאי לטייל? מומלץ לקיים את מסלול הטיול במהלך חודשי הקיץ, בשל תנאי מזג האוויר. בחורף ובסתיו, הפסגות של האלפים קפואות וישנה בעיה של נגישות לפסגות המטרהורן והמון בלאן. החורף היא העונה המושלמת לבוא לפסגות לסקי, לא למסלול טיול

למי הטיול מתאים? המסלול מתאים לקהל הרחב ולמשפחות, כולל נהיגה נעימה עד הרפתקנית בכמה מהכבישים עם הנוף היפה בכל אירופה

באיילו כלי תחבורה נשתמש? ניתן להגיע לחלק נכבד מהאתרים גם ברכבות, אבל הטיפוס לעיירות הסקי ולפסגות אפשרי רק עם רכב שכור (לכל הטיפים והמידע על השכרת רכב באיטליה, הקליקו כאן…)

מה מידת האינטנסיביות? רוד טריפ אינטנסיבי כולל נהיגה בכבישים הרריים (ללא שלג בקיץ)

קורמאיור לצל המון בלאן
קורמאיור לצל המון בלאן

מידע על מסלול הטיול

בפינה הצפון-מערבית של איטליה כמה מחבלי הארץ ההרריים (והמישוריים) מהמיוחדים והיפים בכל ארץ המגף. למרות זאת, תנועת התיירות הישראלית לצפון איטליה נוטה לדלג על מחוזות פיימונטה וואל ד'אוסטה ולהתרכז יותר במילאנו, ונציה או דרום טירול. אנו נצא למסלול מעגלי שמתחיל ומסתיים בטורינו בירת פיימונטה.

במסלול הטיול נגלה ונהנה מהעוצמה התרבותית, הקולינארית והטופוגראפית של איטליה “הצרפתית”, תחת שליטת בית המלוכה של סבויה. המרחב של צפון מחוז פיימונטה וואל ד'אוסטה הם השיא של העושר החקלאי של איטליה ושיא הפסגות של האלפים. המרחב פחות מוכר מחבל הדולומיטים בדרום טירול ומהאגמים האלפיניים שממזרח כגון אגם גארדה.

טיול זה יאפשר לנו להכיר לעומק את המהות התיירותית של המרחב היותר פראי והיותר מחוספס של האלפים. נטפס על פסגות המון בלאן והמטרהורן, נשוטט בטבע האלפיני הפראי, נשוט על האגמים האלפיניים שבפיימונטה, נגלה את ערי השדה הקטנות והקסומות של פיימונטה ונצלול לטיול אורבאני בכל אוצרותיה התרבותיים של טורינו.

לתכנון מסלול וייעוץ אישי לטיול בטורינו, פיימונטה וואל ד'אוסטה, הקליקו כאן…

 

איפה לנים?

אגם מאג'ורה
אגם מאג'ורה

ניתן למצוא מקומות לינה מעולים באתרים שנבקר בהם במסלול הטיול (לרשימה של 7 מלונות פופולאריים בטורינו, הקליקו כאן…). ממלונות עירוניים ברמות שונות בטורינו; מוטלים לאורך הכבישים המהירים של עמק נהר הפו; אגריטוריזמו (לינה כפרית) באחוזות במרחב הכפרי (מומלץ בקרבת יקבים) וצימרים; ומלונות של תעשיית הסקי של רכסי ואל ד'אוסטה.

למציאת מקום לינה בטורינו, הקליקו כאן…

טיפ מומחים למטיילים בפיימונטה
  • מומלץ מאוד לקיים את מסלול הטיול בסוף יוני או תחילת חודש יולי. בימים אלו השמש שוקעת מאוחר ותנאי מזג האוויר לרוב יציבים. בנוסף, תקופה זו אינה נחשבת עמוסה במרחב האלפיני. אין פקקי תנועה או מחסור במקומות לינה כמו בשיא עונת הקיץ (חודש אוגוסט).
  • הגישה לטורינו ולמחוז פיימונטה היא פחות נוחה מהגישה הישירה מישראל שיש למחוזות צפון איטליה השכנים – לומברדיה, אמיליה-רומאנה וונטו. שדה התעופה הנגיש נמצא במלפנסה צפונית ממילאנו. מהשדה יש להגיע לטורינו ברכבת. או לחילופין, ניתן להתחיל ולסיים את הטיול בנובארה או סטרזה. שתי ערים אלו נמצאות במרחק נסיעה של ארבעים דקות בלבד מהשדה.
  • הנסיעה במרחב ההררי של האלפים יכולה להיות מעט מאיימת (גם בקיץ). זאת בשל תנאי הכביש ומזג האוויר המשתנה. בחורף לא מומלץ לצאת לטיול שכזה בכבישים ההרריים, אלא להקדיש את הזמן רק לסקי בקורמאיור או בעיירות הסקי לצל המטרהורן והדוּפוּרְשְפּיצֶה (ויש המון כאלו).
  • מומלץ בחום להקדיש לטורינו יום טיול נוסף. מדובר בעיר גדולה, עם שפע מרשים של אתרים שחייבים לבקר בהם. טורינו התעשייתית נמצאת תמיד בצל של אחותה הנוצצת מילאנו (בירת אופנת העלית) ורבים נוטים לדלג על טיול בה וחבל.

 

פירוט ימי הטיול

יום 1: טורינו

את פתיחת הטיול נקדיש לטעימה מהפאן האורבאני של פיימונטה. נתחיל בבירה המיתית של המחוז, העיר הבארוקית טורינו. טורינו היא כיום העוגן התעשייתי של  צפון איטליה, בעיקר בכל הנוגע לתעשיית הרכב של פיאט ותעשיית השוקולד של חברת פררו (יצרנית המותג נוטלה). טורינו היא עירם של מועדון הפאר האיטלקי יובנטוס (כדורגל, אלא מה?!). כמובן שמומלץ לנסות לשלב גם משחק כדורגל תוך כדי המסלול.

לטיול ממצה בטורינו מומלץ להקדיש לפחות יומיים-שלושה, המסלול מציע רק טעימה מהעיר המיוחדת. מסלול הטיול היומי בטורינו לא יכלול אתרים חשובים שנמצאים מחוץ למרכז העיר בראשם בּזיליקה די סוּפֶּרְגָה, ומעון הציד הגדול של סְטוּפּינִיגִ'י. שני אתרים אלו מומלצים מאוד לביקור אך עקב מיקומם והלוגיסטיקה הכרוכה בהגעה אליהם, אי אפשר לשלבם בטיול של יום אחד בטורינו. מומלץ גם להגיע למוזיאון המכוניות הבינלאומי בדרום העיר.

טורינו
טורינו
מסלול טיול בטורינו על ציר ויה רומא
  1. נתחיל את טיולנו בבירת פיימונטה בפיאצה סן קרלו המהודרת, הכיכר המסחרית המרכזית של טורינו. סביב הכיכר גלריות ובתי כלבו יוקרתיים של מיטב אפנת העלית האיטלקית.
  2. ניכנס לביקור במוזיאון המצרי בו אוסף נדיר של ממצאים ממצריים העתיקה, אלו נאספו על-ידי מלך פיימונטה – קָרְלו פֶּליצֶה מבית סָבויָה.
  3. נצא בהליכה צפונה מפיאצה סן קרלו על ויה רומא, רחוב הקניות היוקרתי והמרשים משופע האכסדראות המהודרות עד שנגיע ללב ליבה המסחרי והתרבותי של טורינו – פיאצה קסטלו. סביב הכיכר חלק נכבד מאתרי החובה של טורינו כגון הארמון המלכותי, הקתדרלה ועוד.
  4. ניכנס ראשית לארמון שבלב הכיכר – ונבקר במוזיאון לאמנות עתיקה שבפָּלָצו מָאדָאמָה. הארמון מוכר בשל מגדלי השמירה של שער מהתקופה הרומית שהוטמעו בתוך הארמון מהמאה ה-13.
  5. מהארמון נלך אל הפיאצטה ריאלה (הכיכר המלכותית) למתחם של הארמון המלכותי והקתדרלה של טורינו. נעצור לביקור קצר ב-Armeria Reale, מוזיאון המוקדש לכלי נשק עתיקים ונמשיך לקתדרלה הצמודה.
  6. הקתדרלה של טורינו על שמו של יוחנן המטביל (ג'ובאני באטיסטה) מוכרת בעיקר בשל הרליק (שריד מישו) המיתי של העיר – התכריך של טורינו. יש המאמינים שמדובר בתכריך בו קברו את גופתו של ישו עת הורידוהו מהצלב ולפני תחייתו מחדש (הוא לא).
  7. מהקתדרלה נמשיך הלאה במתחם אל עבר גלריית סָבָּאוּדָה, מבין מוזיאוני האמנות החשובים בצפונה של איטליה. בגלריה מוצג האוסף הבארוקי העשיר שהיה בעלות משפחת סבויה, שושלת המלכים ההיסטורית של העיר.
  8. נצא מהמוזיאון הישר אל האתר הארכיאולוגי של הפּורְטָה פָּלָטינָה. השער המרשים עם שני מגדלי השמירה ששימש כשער הצפוני של קָסְטְרָה טָאוּרינְיום, המוצב הרומי שהיווה את הבסיס לטורינו של ימינו.
מסלול טיול  בטורינו על ציר נהר הפו
  1. מהפּורְטָה פָּלָטינָה נצא מזרחה דרך הגנים המלכותיים המהודרים לכיוון סימן ההיכר המודרני של טורינו – המולֶה אָנְטונֶליאָנָה. מדובר בגורד שחקים סוראליסטי בן המאה ה-19, שבמקור נועד בכלל להיות בית-כנסת. נטפס על ראשה של הכיפה יוצאת הדופן של הבניין. מראש המגדל נתצפת פנורמית על עמק נהר הפו והאלפים. למי שיש זמן כדאי גם לבקר במוזיאון הקולנוע שנפתח בתחתית גורד השחקים.
  2. מהמולֶה אָנְטונֶליאָנָה נמשיך מזרחה לכיכר ויטוריו ונטו הענקית שנושקת לאשד המפורסם של נהר הפו שבקצה המזרחי שלה.
  3. מהכיכר נרד דרומה לאורך הנהר עד לפארק וָלֶנְטינו והכפר הימי-ביניימי – הבורגו מידיואבלה. הפארק המקסים והכפר הימי-ביניימי המשוחזר נבנו לכבוד יריד עולמי שנערך בעיר בשנת 1884.

 

יום 2: ערי השדה של פיימונטה – אלבה, אסטי, וֶרְצֶ'לי ונובארה

נובארה
נובארה – בּזיליקה די סן גאוּדֶנְְצְְיו של אלסנדרו אנטונֶלי חולשת על קו הרקיע

את יום הטיול השני נקדיש למישורים הרחבים של עמק נהר הפו ולערי השדה שמזרחית מטורינו. הסחף של הנהרות האלפינים שמזינים את נהר הפו הביאו לעמק הרחב אדמה פוריה במיוחד. המרחב החקלאי מוכר בשל איכות היינות המופקים ביקבים סביב העיר אלבה. בייקבים אלו מעבדים את ענבי זן הסְפּוּמָנְטֶה המשובח שגדל בשפע של כרמים; מוכרים גם בשל גידולי האורז האיטלקי – הריזוטו סביב העיר וֶרְצֶ'לי וכמובן ציד פטריית הכמהין בגבעות המיוערות סביב העיר אלבה. נצא לטיול יום ברכב מטורינו לשאר ערי השדה של פיימונטה ונטעם את הטעם המיוחד של המחוז הכפרי.

מסלול טיול בערי השדה של עמק הפו
  1. עם בוקר נצא מטורינו לנסיעה של שעה פלוס לטיול קצר בעיר אָלְבָּה. אָלְבָּה מוכרת כעיר מאה המגדלים, זאת בשל המגדלים מימי הביניים שפזורים ברחבי המרכז העתיק. העיר מוכרת גם בשל הבורסה של פטריות הכמהין שבמרכזה. נבקר בקתדרלה של העיר, הדוּאומו של סן לורנצו וברחובה הראשי של אָלְבָּה – ויה ויטוריו עימנואלה, מדרחוב נעים מלא בחנויות, מסעדות ובתי-קפה.
  2. נצא מאָלְבָּה צפונה לנסעה של חצי שעה לכיוון העיר אסטי. כדאי מאוד לאתר גם יקב מיוחד בדרך שבין הערים לשם טעימות של יין הסְפּוּמָנְטֶה.
  3. באסטי נחנה את הרכב בפיאצה קאמְפּו דל פָּאלְיו, הכיכר הענקית בה נערך בעבר מירוץ הסוסים המסורתי של העיר – הפאליו (בדומה לאירוע המפורסם של העיר סיינה הטוסקנית).
  4. נצא לטיול במרכז העיר העתיקה של אסטי. נתחיל בפיאצה רומא שבקרבתה פזורים כמה מגדלים עתיקים יפיפיים, ביניהם טורֶה טרויָאנָה Tore Troyana וטורה דיי קומֶנְטיני Tore dei Comentini. ניכנס לדוּאומו העתיקה של העיר, בה מגוון מרשים למדי של דברי אמנות גם מימי-הביניים ועד המאה ה-19.
  5. נצא מאסטי צפונה לנסיעה של שעה דרך שדות האורז הציוריים עד לעיר וֶרְצֶ'לי. בוֶרְצֶ'לי נבקר בבזיליקה די סנט'אנדריאה, כנסייה מקסימה שמעידה על השפעה צרפתית על פיימונטה. מהכנסייה נלך למרכז העיר הקטנה פּיאצָה קמיליו קאבוּר.
  6. לעת ערב נמשיך צפונה לנסיעה של 40 דקות עד לעיר השנייה בגודלה בפיימונטה – נובארה. נצא לטיול אחר הצהריים קצר במרכז העיר, נבקר בבּזיליקה די סן גאוּדֶנְְצְְיו המונמנטאלית פרי תכנונו של אלסנדרו אנטונֶלי (דומה ליצירתו האייקונית בטורינו המולֶה אָנְטונֶליאָנָה).

לרשימה של 4 מלונות ייחודיים בעיירה הפסטוראלית אורטה סן ג'וליו, הקליקו כאן…

 

יום 3: אגמים מאג'ורה ואורטה

איזולה מדרה
איזולה מדרה באגם מאג'ורה

יום הטיול השלישי יהיה טעימה מהאגמים האלפיניים של המחוז – אגם אורטה ואגם מאג'ורה. שני האגמים בפיימונטה (הגדה המזרחית של אגם מאג'ורה היא בלומברדיה), הם המערביים בשרשרת האגמים הקרים שנושקים על הגבול בין מישור עמק נהר הפו ותחילת ההתרוממות האלפינית.

למציאת מקום לינה בסטרזה על שפת האגם, הקליקו כאן…

  1. עם בוקר נצא מנובארה צפונה לנסיעה של שעה לכיוון אגם אורטה הקטן והשקט. נתחיל את הטיול בעצירה קצרה בסָקְרָה מונְטי די אורְטָה, מנזר עתיק ממנו נשקף נוף מרהיב של האגם. מהמנזר נמשיך לפּיאצָה מוטָה, הכיכר המרכזית של אורְטָה סן ג'וּלְיו. מהכיכר נפליג על סירה לאיזולָה סן ג'וּלְיו המסתורי.
  2. מאורְטָה סן ג'וּלְיו ניסע כחצי שעה על הר מוטָרונֶה עד לעיר סְטְרֶזָה, עיר הנופש האגדית על גדת אגם מאג'ורֶה. כדאי לעשות צ'ק אין במקום הלינה בסְטְרֶזָה ולהשאיר את המזוודות והרכב במלון.
  3. מהמרינה הקטנה של סְטְרֶזָה נצא לשייט קצר על מעבורת לאיזולָה בֶּלָה, הקרוב והיפה שמבין האיים הבּורומֶאים. באי היפה (במובנו המילולי) ננחת בהמרינה הקטנה. ממנה נטפס דרך סמטאות צרות וגרמי מדרגות לטרסות של הגנים המטופחים של האי. הטראסות של הגנים הם מהיפים בצפונה של איטליה.
  4. מהאי היפה נפליג לאי הדייגים (איזולָה דֶיי פֶּסְקָטורי) לטיול הליכה קצר. אם יהיה לנו עוד זמן וכוח נשוט הלאה לאיזולָה מָדְרֶה לביקור בגנים הבוטאניים ובארמון של משפחת בּורומֶאו. באי מוזיאון קטן עם תצוגה של אוסף בובות ומריונטות עתיקות.
  5. מאיזולָה מָדְרֶה נחזור במעבורת למרינה של סְטְרֶזָה, משם ניסע מעט דרומה לטיול ערב בוילה פָּלָוויצ'ינו. בוילה גנים מרשימים עם נוף לאגם ובהם חיות כגון צבאים, זברות, וכמה קנגרו שמתהלכים חופשי בין המבקרים.

ל-5 מלונות יוקרתיים בעיירת הנופש המיתולוגית סטרזה לגדת אגם מאג'ורה, הקליקו כאן…

 

יום 4: דומודוסולה בואל ד'אוסולה ווָאלְסֶזיָה – העמק שמוביל לפסגת הדוּפוּרְשְפּיצֶה

מפל בלה פיואה אגם מאג'ורה
המפל של נהר הטוצ'ה בלה פרואה

ביום הטיול הרביעי נתחיל לטעום מהפסגות המטורפות של מערב הרכס האלפיני. את יום הטיול נקדיש ראשית לואל ד'אוסולה (עמק אוסולה) ולעיירה הגדולה בעמק דומודוסולה. לאחר מכן נמשיך לנסיעה לערי הסקי המרהיבות שבוָאלְסֶזיָה (עמק נהר הסזיה), העמק ההררי שנמתח מדרום לפסגה המרהיבה של המונטה רוזה (דוּפוּרְשְפּיצֶה לשווייצרים שבינינו).

  1. עם בוקר נצא מסְטְרֶזָה לנסיעה של 35 דקות צפונה עמוק אל תוך העמקים הקסומים שחורצים את רכס האלפים. נטפס לעיירה דומודוסולה שיושבת על צלע הר המשקיף על נהר הטוצ'ה Toce הגועש. נבקר במרכזה של העיירה, היא כיכר השוק היפה הפיאצה מרקטו.
  2. נמשיך הלאה בטיפוס במעלה עמק אוסולה עד לכפר האלפיני לה פרואה, סמוך לגבול שוויץ. סמוך לכפר אחד המפלים המרהיבים בכל אירופה, הנביעה של נהר הטוצ'ה שנופלת מגובה של 145 מטרים.
  3. מלה פרואה נשוב בחזרה לדומודוסולה. ממנה נמשיך הלאה לנסיעה של שעה ורבע דרך צפון אגם אורטה, לעיירת הנופש היפה ואראלו. העיירה יושבת על גדתו הצפונית של נהר הסזיה Sesia הגועש, בלב עמק וָאלְסֶזיָה הצר בינות רכסי האלפים הענקיים. נעצור בואראלו לביקור קצר ונמשיך הלאה לטפס בכבישי העמק האלפיני הצר. נטפס אל עבר עיירת הסקי אָלָנָה וָאלְסֶזיָה, נסיעה מערבה של ארבעים דקות.

 

יום 5: פסגת הדוּפוּרְשְפּיצֶה

ביום הטיול החמישי נתחיל לטעום מכלי התחבורה המועדף ברכס האלפים – הרכבל. נטפס לכתף פסגת המונטה רוזה (דוּפוּרְשְפּיצֶה) לתצפיות נוף אלפיניות משגעות. משנרד מההר, ניפרד מוָאלְסֶזיָה ופיימונטה וניכנס למחוז האוטונומי של ואל ד'אוסטה. ניסע בכיוון הפסגה האייקונית של המונטה צ'רבינו (המטרהורן לשווייצרים שבינינו).

  1. כמה שיותר מוקדם בבוקר, נעלה על הרכבל שיוצא מאָלָנָה וָאלְסֶזיָה ומטפס אל מעבר פוריק (פאסו פוריק), הכתף הדרומית של פסגת הדוּפוּרְשְפּיצֶה. מטפסים מקצועיים יכולים לתכנן טראק טיפוס שיוצא מתחנת הרכבל העליונה לכיוון הפסגה. אנחנו רק נהנה מאוויר הפסגות הצונן ומהנופים המטריפים של כתף ההר.
  2. נשוב לאָלָנָה וָאלְסֶזיָה וניסע בכיוון דרום לעיר הקטנה ביאלה לעצירת התרעננות. נצא לטיול קצר בביאלה פיאצו, חלקה העליון (והעתיק) של העיר המחולקת לשניים.
  3. מביאלה נמשיך לכיוון צפון-מערב עמוק לתוך חלקה המזרחי של ואל ד'אוסטה. לאחר נסיעה של שעה וחצי נגיע לעיירת הסקי בְּרואיל-צֶ'רְווינְיָה, ממש לרגלי פסגת המטרהורן.
המטרהורן
המטרהורן

יום 6: פסגת המטרהורן ואאוסטה

את יום הטיול השישי נקדיש לפלא הגיאולוגי האייקוני של פסגת המטרהורן. הפסגה של ההר הפכה אולי לפסגה האלפינית המוכרת ביותר בשל מתקן השעשועים בדיסנילנד. הפסגה המיוחדת היא בהחלט מראה גיאולוגי נדיר. בעלת פרופיל של אייקונה איטלקית (ושווייצרית) בדומה אולי למגדל פיזה או הקולוסאום.

  1. כמה שיותר מוקדם בבוקר, נעלה על הרכבל שיוצא מבְּרואיל-צֶ'רְווינְיָה ומטפס בסמוך לפסגת פורגן, אחת הפסגות שבכתף הרכס של המטרהורן. ממעלה הרכבל נוף מרהיב של הפסגה המשולשת. ניתן לצאת לטיול הליכה קצר על כתף הרכס. הנתיב עבור מטפסים מקצועיים יוצא מצפון העיירה ועובר דרך מפלי צ'רבינו המקסימים. ניתן להגיע בהליכה עד המפלים בהליכה של שעה מהעיירה. הנתיב ממשיך הלאה לכיוון הפסגה והוא עבור מטפסים מקצועיים בלבד.
  2. נרד מהמטרהורן וניסע מבְּרואיל-צֶ'רְווינְיָה דרומה לכיוון בירת ואל ד'אוסטה, העיר היפה אאוסטה, נסיעה של שעה ועשר דקות. למי שיש זמן וכוח ניתן לעלות בכיוון מעבר סן בֶּרְנָרְד הגדול, מרחק נסיעה של שעה מאאוסטה. במעלה המעבר בין פסגות המון וֶלָאן ממזרח והגראנד גולְיָט ממערב, נמצא אגמון קטן ולידו האכסנייה בה פיתחו וגידלו את כלבי גזע הסן ברנרד. האכסנייה נמצאת מעבר לגבול השוויצרי.
  3. נצא לטיול ערב באאוסטה, העיר האלפינית המקסימה. נלך לאורך הרחובות הראשיים של העיר ויה ז'אן בּטיסטה דה טילר וויה קרואָה דֶה וילה. נבקר בקתרדלה ובקריפְטופורְטיקוּס (Cryptoporticus), המסתורי – המעבר התת קרקעי מהתקופה הרומית.

לעיירות והכפרים שהכי כדאי ללון בהם בואל ד'אוסטה וצפון פיימונטה, הקליקו כאן…

 

יום 7: אאוסטה, קורמאיור והמון בלאן

האמפי באאוסטה
האמפי באאוסטה

את יום הטיול השביעי נקדיש לקיסמה העירוני המיוחד של העיר אאוסטה הקטנה, בירתו של החבל האוטונומי ואל ד'אוסטה. מאאוסטה נתחיל לטפס לכיוון פסגת אירופה, אל הרכס המסיבי של המונטה בלאנקו (המון בלאן לפרנקופילים שבינינו) ונגיע לעיירת הסקי היוקרתית קורמאיור.

למציאת מקום לינה באאוסטה, הקליקו כאן…

  1. עם בוקר נצא לטיול בעיר היפה אאוסטה. נתחיל את טיולינו במתחם העתיקות הרומאיות שמצפון לרחוב הראשי של העיר הויה דה טילר. נבקר בתיאטרון, באמפי הגדול ובפורטה פְּרֶטורְיָה היפיפה.
  2. מהאתר הארכיאולוגי נמשיך מעט מזרחה ונגיע לסנט'אורְסו, מתחם של כנסיות ומנזרים ימי-ביניימים שהוקדשו לקדוש המקומי אורְסוּס, מי שנחשב לפטרון העיר.
  3. נעזוב את אאוסטה ונצא לטיפוס מערבה לנסיעה של ארבעים דקות, לאורך נתיב הנהר ההררי הדורָה בָּלְטֶאָה. נגיע לעיירת הסקי הנוצצת קורְמֶאיור, ממש לירכתי פסגת המון בלאן.
  4. נצא לטיול קצר לאורך ויה רומא, הרחוב הראשי של העיירה. נטפס מחלקה המערבי של העיירה על הרכבלים שעולים ל-La Visaille, משם נשקף הנוף המיטבי לכיוון הפסגה המסיבית.
  5. לעת ערב נשוב לאאוסטה (ניתן גם למצוא מקום לינה במלונות והצימרים של עיירת הסקי היוקרתית).

 

יום 8: הגראן פרדיסו

את יום הטיול השמיני נקדיש לטבע הפראי והבלתי אפשרי של הגן הלאומי המפורסם הגראן פרדיסו. הגְרָאן פָּרָדיסו הוא חתיכה של טבע אלפּינית פראית וכמעט לא נגישה. בה מגוון רחב של מסלולי הליכה ורכיבה, בחלקם הגדול אתגריים. המרחב שהיה שמורת הציד של בני משפחת סאבויה הוא יעד טיול נכסף עבור רבים שבאים לחוות את הטבע הפראי ביותר של פסגות האלפּים.

  1. מוקדם בבוקר ניסע מאאוסטה לכפר הנופש המרכזי של הפארק – קונייה, השער הצפוני של הפארק יוצא הדופן. מקונייה ניכנס אל הפארק לכיוון הכפר הסמוך לילאץ ונבקר בקאסקטה די לילאץ, המפל הגבוה הוא אחד המפלים המרשימים באיטליה. פעיל במיוחד בחודשי סוף האביב אז נמסים השלגים והמים גועשים. המפל נגיש בשבילי הליכה נוחים יחסית היוצאים מן הכפר.
  2. מלילאץ ניסע לגן האלפּיני פּארדיזְיָה שנמצא בואלנונטֶה, שם נחווה עוד מהטבע האלפיני הפראי לירכתי פסגת הגראן פרדיסו.
  3. משנסיים את טיולינו בפארק ניפרד מהפסגות האנכיות ונשוב למישורי פיימונטה בנסיעה של שעתיים עד טורינו.
הגראן פרדיסו
הגראן פרדיסו

כתיבת תגובה