הטיול שלנו: אגם גארדה 6.10 – 16.10
נכתב על ידי ורד ברגמן דוד
מסלולים וסיפורי מטיילים
16.10.24
הרכב משפחתי– זוג הורים ושני ילדים- בני 8 ו-10 (שניים אוכלים הכל, אחת צמחונית ואחת טבעונית)
טיסה– הלוך חזור אלעל. למזלנו סגרנו מראש עם אלעל בגלל שחששנו מהמצב הבטחוני, אלעל אכן לא ביטלו את הטיסות ואחלה של שירות יש להם.

השכרת רכב– סגרנו דרך סוכנת נסיעות של איסתא והיא המליצה לנו על אופרן. מסתבר שזו סוכנות שעובדת עם כל מיני חברות, זרמנו וסגרנו עם חברת מג'ורה האיטלקית.
לנו הייתה חוויה לא טובה איתם, אני רק אמליץ 2 דברים:
- לבדוק עוד מהארץ שהרכב המיועד עם בגאז' שאכן מספיק גדול לכל המזוודות (שלנו לא היה ונאלצנו לשדרג לרכב היחידי שהיה פנוי, תוספת קטנה של 500 יורו)
- לבדוק את תקינות הרכב לעומק
אנחנו גילינו שיש לנו שמשה לא תיקנית וכל הטיול בעלי נאלץ לנהוג עם שמשה מטושטשת, לא הצלחנו להחליף את הרכב באף סניף שלהם. מזל שמזג האויר היה לצידנו.😃
מזג האויר– לתחילת אמצע אוקטובר היה נהדר. רוב הטיול היינו עם ארוך דק, לעיתים קצר. היו יומיים גשומים וכל השאר שמשי.
ביגוד– להביא הכל מהכל: כפכפים, משקפות לצלילה, בגדי ים ומגבות למרחצאות; מעילים, שכמיות נגד גשם ומטריות לפארקים ולמזג אויר גשום; כמה חולצות קצרות לימים חמים ונעלי בית כי אנחנו תמיד שוכחים להביא וקונים כל פעם. אנחנו הבאנו מעיל למקומות הגבוהים יותר אבל הסתפקנו במעילים דקים כאלה של דקתלון וזה ממש היה אחלה. לא הבאנו בגדים תרמיים.
סופרים– לידל ואלדי היו הכי מוצלחים, מבחינת אופציות טבעוניות לידל היה הכי מוצלח. שימו לב לסימונים – ברוב הסופרים המוצרים הטבעוניים היו בתוך קופסא ירוקה.😃

לינה
villa lori בפסקיארה דל גארדה (עיירה מתוקה, מרכזית מאד וקרובה לרוב האטרקציות) אנחנו העדפנו מקום עם דירוג גבוה בבוקינג על פני פסיליטיז כי ישנו שם רוב הטיול, בגדול זו היתה החלטה חכמה. היה שם ג'קוזי כיפי, מיטות נוחות, חדר נפרד לילדים והבעלים היה מקסים וקיבל את פנינו בחום.
שימו לב שחלק ממקומות הלינה ללא חניה צמודה אז כדאי להעמיק בהערות.
עלות- 1200 יורו לארבעתנו ל 8 לילות.
שני לילות אחרונים היינו במלון ספא מפנק במחוז טרנטו בצפון האגם – מלון סן ג'יאקומו.
ממליצה בחום!!! זו דרך מושלמת לסיים חופשה. לקחנו חדר משפחה ושדרגו אותנו בחינם לסוויטת ג'וניור, יש הפרדה כזו חמודה בין האזור של ההורים לילדים, חדר נקי מרווח ויפה עם סאונה בפנים.
החבילה שלקחנו כללה 3/4 פנסיון שזה אומר ארוחת בוקר, ערב ונשנוש צהריים. בנוסף כולל כניסה יומית לספא. בכל יום יש טיול של כמה שעות מטעם המלון לאזור אחר (עם מדריך, בחינם) ובכל ערב יש נגן גיטרה שמנגן בבר.
הספא מושלם! יש בריכה לילדים, בריכה באויר הפתוח, אזור למבוגרים בלבד , חדר כושר ובכל פינה יש שפע של מקומות הרגעות ותה חמים.
הארוחות במלון ממש מפנקות- יש שפע של אופציות. הודעתי מראש על ההרכב המשפחתי שלנו וחיכה לנו בכל יום תפריט שאפשר לבחור ממנו מנות ולי כטבעונית היה תפריט בשבילי. אחרי שחוויתי את איטליה כלא ידידותית לטבעונים או אלרגיים בלשון המעטה (למעט צליאקים שיש להם מודעות ממש גבוהה) זה היה מרענן בטרוף.

ימי הטיול
יום 1 – נחיתה בונציה ונסיעה לדירה המקסימה שלנו בפסקיארה, התארגנות ונסיעה לסופר המקומי. לאחר מכן טיול קצר בעיירה, ארוחת ערב ולישון.
יום 2 – לאולנדיה וברגמו.
בפארק לאולנדיה אנחנו מאד נהננו, הכל עניין של תאום ציפיות. בעלי מעט התאכזב כי לא היה לו מספיק אקשן אבל באמת שהיו מלא אופציות לכולנו, מתאים גם למי שלא מאד אוהב אקסטרים, פארק נעים ורגוע, היינו ביום שני ולא היו תורים בכלל. הילדים עלו על כל מתקן כמה פעמים ברצף.
ברגמו – טיול קליל בעיירה, אכלנו במסעדה נחמדה והיה סיום נעים ליום עמוס.
יום 3 – פארק סיגורטה, קניון אדיגו וטיול ערב בפסקיארה.
הפארק מקסים, היה יום גשום אבל לקחנו הימור. שכרנו עגלת גולף (זה עשה לנו את הטיול, ממליצה בחום) ופשוט טיילנו בפארק. מבחינתי הפארק הזה הוא לא חובה, יקר ויש מקומות יפים יותר אבל אם יש זמן בהחלט מומלץ.
קניון אדיגו – יש ספורה ופרימארק, אנחנו מאד נהננו.
פסקיארה – אכלנו בבית-קפה עם אופציות טבעוניות, עם משחקי קופסא לילדים ואוירה כיפית (קפה פליז).

יום 4 – ונציה + האי מורנו
נסיעה ברכבת הלוך חזור – מסורבל ויקר, אין רכבת ממש ישירה, ובזבזנו המון זמן וכסף בדרכים. אם לא ישנים ממש קרוב לונציה, כדאי לקחת רכב ולהחנות בחניון הקרוב.
היום עצמו היה מקסים, ונציה כידוע עמוסה וצפופה ובהחלט מאתגר עם ילדים. אנחנו טיילנו עם חברים כך שלילדים היה ממש כיף והיום עבר בנעימים. לקחנו וואפורטו (מונית סירה) לאי מורנו, יש שם חנויות חמודות והיתה אמורה להיות סדנא להכנת זכוכית וכשהגענו ראינו שיש כניסה רק לקבוצות שהזמינו מקום מראש. בכל מקרה ונציה ממש מיוחדת.
יום 5 – מרחצאות אקוורדנס
מקום מושלם! שווה כל שקל! הגענו אחה"צ וקנינו כרטיס ל 4 שעות. שימו לב שמי שקונה כרטיס משפחתי אונליין ל-2 ילדים ו-2 מבוגרים הוא תקף לכל היום. המקום נקי, מסודר, מים חמים, פשוט תענוג!!!
לדעתי מיוחד להיות שם בערב, זו חוויה אחרת לגמרי.

יום 6 – נטורל ויוה + ארוחה מפסקת עם חברים
מקום מקסים מקסים ! הילדים נהנו בטרוף, ממליצה להתחיל מהספארי ולהמשיך לגן חיות. תתכוננו ליום ארוך!!! הפארק ענק! מלא עליות וירידות.
יום 7 – טיול בסרמיונה + ארוחת אבירים
סרמיונה מיוחדת ויפה. עלינו למבצר, המשכנו לאכול גלידה בעיירה, טיילנו בטיילת ולסיום שייט בסירת מנוע- חוויה ממש מיוחדת עם מוזיקה מגניבה והסברים באנגלית. לא לוותר!!😁
ארוחת אבירים – הדעות באתרים היו ממש חלוקות וכמעט שויתרנו. זו חוויה מגניבה לגמרי! אחת המוצלחות! האוכל היה ממש סבבה (עדכנו מראש וחיכתה לנו מנה אחת צמחונית ואחת טבעונית), יש שתייה חופשית כולל בירה ובסוף השאלה ששאלנו את עצמנו היא האם ראינו משהו כזה בארץ, אם התשובה היא לא אז הולכים.😉

יום 8 – מונטה בלאדו (+ ארוחת ערב ב-"better sushi" וקניות ב-"Tedi")
מלצ'זינה והרכבל למונטה בלדו – מקום מושלם! מהמם! עולים בשני רכבלים למעלה, אחד מהמם מסתובב 360. על הראשון היינו מוותרים כי צפוף מאד. הגענו ב-12 ולא היה תור בכניסה. נופים משוגעים, להתלבש חם!
יום 9 – גארדלנד
אז אחרי ששברנו את הראש מתי לנסוע והאם לקנות את הכרטיס אקפרס או לא, שינינו קצת את המסלול והגענו ביום שני (פתוח מ 10 עד 17). היה יום קצר וממוקד בלי תורים בכלל! הילדים עלו על המתקנים הכי עמוסים בעונה ברצף. היה מתקן אחד ויחיד שחיכינו לו 20 דקות וזה הג'ומנג'י.
גם כאן – תאום ציפיות. זה לא אפטלינג ולא פארק אירופה, אבל הוא פארק מושקע וכיפי. אם משווים לאחרים מתאכזבים. אנחנו מאד מאד נהננו.
יום 10 – יום ספא במלון, התארגנות לטיסה וטיול בעיירה בוטניקו.
יום 11- טיסה חזרה הביתה🥰
זהו עד כאן, מקווה שעזר 🙏🙏🙏
