הטיפים של רויטל לטיול בצפון איטליה (גארדה, דולומיטים וקומו)
מסלולים וסיפורי מטיילים
רויטל אפלבוים
אוגוסט 2025
החזר חובות- אחרי שנעזרתי בקבוצה המון, מביאה קצת משלי. אני לא אחזור על ההמלצות הקבועות. רוצה דווקא להביא קצת מהדברים שפחות מצאתי בקבוצת הפייסבוק ולמדנו מהניסיון.
הרכב: משפחה של זוג פלוס 3 בגילאי 15, 13, 8.
זמן: 14 לילות באוגוסט.
טיסות: טיסת ישראייר לורונה. הטיסה התאחרה… קשה לסמוך על השעות אז כדאי להיות גמישים.
יעדים: גארדה, דולומיטים וקומו.

פינת ההזמנות וההנחות
כדאי לעבור בין הלשוניות!
הצטרפו בחינם כדי לקבל במייל הדרכות ממוקדות על:
תכנון הטיול, אטרקציות, מסלולים מוכנים, תרבות ואוכל, נופים וכיף :-)
יש להזין כתובת מייל, ומיד תבינו במה מדובר:
מחכים לכם במייל, גיא וטל
לחצו כאן לחיפוש רכב שכור במחירים מעולים… (דרך Booking.com Cars)
או – חפשו מכאן:
(Powered by DiscoverCars)
לחצו להזמנה מהירה של ביטוח נסיעות איכותי ומוזל לאיטליה…
דרך סוכנות מנוסה בביטוח נסיעות, עם שירות VIP לכל גיל ולכל מצב רפואי.
או – מלאו פרטים בטופס כדי שיחזרו אליכם:
לחצו כאן למידע על חבילות eSIM טובות לאיטליה…
מהירות, יציבות ובמחיר משתלם.
אל תסתמכו על סים מקומי…
זכרו להוסיף חבילות עבור כל הנוסעים, ונפח גלישה נוסף בחבילה של הנוסע הראשי.
הזמינו מט"ח לאיטליה במחיר ממש משתלם (וללא עמלת המרה):
אפשרות 1 | הארנק הדיגיטלי של LAYA!
– כרטיס אשראי דיגיטלי חדשני
– טוענים כמה שרוצים בשער משתלם
– משתמשים בקלות ובביטחון בכל העולם
– נשאר לכם אירו? המירו אותו למטבע אחר או שמרו לטיסה הבאה
לחצו כאן להורדת האפליקציה…
קוד הנחה 10$ לשימוש ראשוני בטעינה של 100$ ראשונים: UTJ8NM
אפשרות 2 | אספו מט"ח במזומן בטרמינל דרך Flymoney
– מזמינים בקלות מהטלפון או המחשב
– אוספים בטרמינל
– בלי לבזבז זמן על חניה בצ'יינג' :-)
לחצו להזמנת מט"ח עם FlyMoney…
טיפים על אגם גארדה
- חודש אוגוסט עמוס בטירוף באגם גארדה. מזג האויר קיצוני לשני הכיוונים. היינו בתחילת הטיול ובסופו. בהתחלה היה חם ולח בצורה בלתי נסבלת. בסוף היה נעים, מעונן ומעט גשם.
- מרחקי הנסיעה גדולים והפקקים בלתי נגמרים. עדיף לחלק ללינה בצפון האגם ובדרום האגם.
- הנסיעה מהדרום לטיול בהר בלדו ובריבה לא פשוטות בכלל בגלל התנועה.
- סירמיונה בצפיפות תיירים בלתי נסבלת. משעה 11 בערך חוסמים כניסת רכבים. תבואו מוקדם או בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
- הר בלדו מבחינתי היתה אכזבה. צפוף, תורים אינסופיים וחום בלתי נסבל. יש מקומות יפים הרבה יותר.
- ריבה דל גארדה יפהפיה.
- לזיצה חמודה ויש לה אחלה חוף עם ספורט ימי מוצלח מאד.
ממש ממליצה למי שבא להתרחק מההמולה, לישון באגריטוריסמו באזור הכפרי בדרום האגם. אנחנו ישנו במקום שנקרא Corte Davini. חווה מהממת במרחק נסיעה קצר מהכל. רבע שעה לעיירות הדרומיות. 25 דקות לגארדלנד. 10 דקות מבורגטו הנהדרת.

טיפים על הדולומיטים
- ישנו בעיירה מהממת שנקראת ונגה ליד בולצנו. דירה ענקית ומושלמת עם גינה עצומה ונוף פראי. מה שכן לטעמי למי שרוצה לטייל בהיילייטס של הדולומיטים, הנסיעות מהאזור הזה לא קצרות.
- מסלול אדולף מונקל – מבחינתנו החוויה של הטיול. הנוף חלומי. אבל לקחת בחשבון שהוא מסלול ארוך וכולל עליה מתונה אבל קבועה בחלקו הראשון. שווה כל קילומטר של הליכה.
- לסצ'דה עלינו דרך רכבל קול רייזר. ומשם הליכה קצרה לרכבל פרמדה. פחות עמוס, כולל חוויה של של רכבל כסאות לחובבי הז'אנר כמונו. אין מה לומר – הנוף בסקדה עוצר נשימה.
- אתר אטרקציות Plose – חוויה מושלמת לכל המשפחה. אם אתם מתכוונים לעשות כולם את הקארטינג הרים (המטורף והכיפי), אפשר לחנות ברכבל התחתון במקום לטפס עם הרכב עד למעלה בנסיעה הררית מטורפת. משם לעלות ברכבל ולסיים עם הקארטינג שמגיע עד הרכבל התחתון. שימו לב שבצהריים היתה המתנה ארוכה מאד לקארטינג, אז להגיע מוקדם.

טיפים על אגם קומו
- הנסיעה הנוחה לאגם קומו מהדולומיטים היא רק דרך אגם גארדה, אחרת זה לוקח 7 שעות. לכן ממליצה למי שרוצה לשלב את היעדים, עדיף לטוס כיוון אחד ממילאנו כדי לקצר טווחים.
- האגם יפהפה. ישנו בפרלדו שנמצאת מעל ורנה עם נוף משוגע. מומלץ להתנייד רק במעבורות בין העיירות ולא ברכב.
- בלאג'יו מהממת אך גם היא עמוסה מאד בתיירים. אכלנו שם בבר פסטה את הפסטה הכי טעימה בעולם.
סיכום
המחירים באיטליה גבוהים: האטרקציות, הרכבלים, הפרקים עולים המון כסף. תכננו תקציב.
הטיפ הכי חשוב שלי – לצפון איטליה יש כל כך הרבה מה להציע. קחו בחשבון שאין סיכוי להספיק הכל. כן יש פומו רציני. אבל עדיף להנות מהרגע מאשר להתנהל במירוץ ממקום למקום.
תודה לקבוצה הנהדרת. מקווה שתרמתי לה גם. קצת תמונות מהחוויה שלנו.




לפוסט הזה יש תגובה אחת
שלום
האם שבוע אחרון של אוגוסט בדולומיטים ושבוע ראשון של סםטמבר בגארדה
עדיין יהיו עומסים וצפיפות ?
תודה