הטיול של נועה ואלירן עם המשפחה בצפון איטליה ואוסטריה

מסלולים וסיפורי מטיילים

נועה זרביב

אוגוסט 2025

שבועיים וחצי  ⏰

2 מדינות 🇮🇹🇦🇹

4 מוקדי שינה 🛌

8 רכבלים 🚠

2500 ק״מ בדרכים 🚗

ומשפחה אחת משוגעת 🤪

מאיפה מתחילים? ואיך מסיימים? טיול שכל כך הרבה פעמים חשבתי שלא ייצא לפועל עם המדינה המשוגעת שלנו וענה על כל הציפיות שלנו ומעבר.

מיני גולף באלפים הסיוזיים (נעה זרביב)
מיני גולף באלפים הסיוזיים (נועה זרביב)

 

הקדמה

הרבה דובר על צפון איטליה, והייינו באוסטריה שהיא שכנה והיה וואווו.

אבל – ואבל גדול – צפון איטליה היא משהו מאחר ומיוחד: חופים עם שמש ים תיכונית, מרכזים ענקיים, כבישים לא נגמרים, הרים נישאים, פסגות מטריפות, נופים שהם גלויות, פיצות ופסטות זולות וטעימותתתת, אנשים טובים והרבה ביחד. 💞

האם היו חששות? ברור שכן. אנחנו עם שני ילדים קטנים ואיך לומר לא הכי שקטים, עברית בקולי קולות, בכל זאת, אמרו לי להיזהר ושלא אוהבים אותנו בעולם. תשמעו, לא היה מקום שלא אמרנו שאנחנו מישראל. לא היה פעם שנתקלנו בתגובה לא נעימה או בבן אדם לא נעים. אנשים חייכנים, סבלניים וטובי לב, אבל באמת! 💖

הזמן הזה שלנו אחר עם השני הוא זמן שאין שני לו. 24/7 יחד ולא נמאס. צחוקים, סיפורים, שפה משותפת שהיא רק שלנו (ברור שהיו גם עצבים) אבל הם מתגמדים לעומת כל הטוב הזה. ☀️

הרכבל לסצ'דה (נעה זרביב)
הרכבל לסצ'דה (נועה זרביב)

 

מסלול הטיול

יום 1: קמנו בונציה, לקחנו רכב מהשדה ועלינו לאגם גארדה.

יום 2: פארק פרחים בוטני עם חיות מרהיב ביופיו Parco Giardino Sigurta (ממליצה לקחת את הרכב החשמלי שלהם, הפארק ענק וקשה ללכת אותו ברגל). לאחר מכן ארוחת פסטה אמיתית במסעדה מקומית ולסיום אקווריום Sealife.

יום 3: התכנון היה גארדלנד אבל מכיוון שהילדים שלנו קטנים, לאחר התייעצות הוחלט ללכת ללאולנדיה – בהחלט יש נסיעה לא קצרה אבל שווה את זה! הילדים נהנו מכל רגע ועלו על כל המתקנים (בני 3 ו6) וגם לא היו תורים בכלל. מומלץ!!!

יום 4: תכננו לעלות למונטה באלדו, אך בעקבות ברבור בדרכים הגענו לתצפית מדהימההההה על אגם גארדה (באמת שבטעות) אז לא נסענו למלצ'זינה. אכלנו צהריים על הנוף והיה מהמם!!! אחר כך ירדנו לאגם גארדה לרחצה, המים היו בטמפרטורה פשוט מושלמת.

יום 5: נסענו למפלי ורונה ואגם טנו – אהבנו ממש! רחצה באגם מומלצת!!

יום 6: עולים לדולומיטים. ארזנו את עצמנו לסנטה כריסטינה, נסיעה מהממת ביופייה.

יום 7: Alpe di Siusi – רמה אלפינית מדהימה ביופייה!!! מומלץ מאוד! עשינו מסלול של 3 ק״מ לא קשה והילדים נהנו. אי אפשר לקחת עגלות שימו לב.

האלפים הסיוזיים (נעה זרביב)
האלפים הסיוזיים (נועה זרביב)

יום 8: Seceda. אין מילים. פשוט מושלם. לא לפספס!!! אכלנו המבורגר טעים למעלה במחיר מופרז אבל היה מהנה 🙃

יום 9: עולים לדרום טירול, בגבול עם אוסטריה, עצרנו באגם טובלינו אך מכיוון שאי אפשר לשחות בו נסענו לאגם נוסף בדרך עם מגלשות מים ופעילויות לילדים, היה מהנה מאוד והמשכנו הלאה.

יום 10: נסענו למרכז המבקרים של לואקר. נחמד מינוס… ציפיתי למוזיאון שמסתבר שנסגר אבל היה נחמד לקנות מוצרים שלהם שלא ראיתי בשום מקום אחר. קנינו והמשכנו הלאה למיני גולף בוויסברג שהיה מוצלח ואחר כך התחיל לרדת גשם אז חזרנו לחדר למנוחה (שהייתה מתבקשת).

יום 11: אגם בראייס. ו ו א ו ו ו ו, אין מילים שיוכלו להסביר את העוצמה ואת היופי. היינו מוקסמים מהאגם הזה והסתובבנו שם שעתיים בכייף רק נכנסים, יוצאים, מצטלמים וכו,… הייתה חוויה מושלמת! (שימו לב שיש חניה שאם לא קונים אליה כרטיס לפחות 24 שעות לפני תצטרכו להחנות רחוק מאוד וללכת ברגל עד האגם). אחר כך המשכנו לעוד אגם ממש מומלץ-  Landro שנמצא חצי שעה ממנו.

יום 12: נוסעים לונציה. בדרך אגם דוביאנקו המושלם! ואגם מיזורינה.

יום 13: ביקור בונציה ושיט אליה במעבורת. נחמד… לא חוכמה להגיע אליה אחרי הדולמיטים המשכרים. שמחה שביקרנו בה אבל היה עמוס וחם .

יום 14: קניון Vero de Nova ונציה – מומלץ!

יום 15: חזרה לארץ.

צפון איטליה- היית מדהימה!

סעו ותהנו! שווה כל רגע 💞

אגם באלפים (נעה זרביב)
אגם טובלינו (נועה זרביב)



התוכן הנ"ל נכתב ואושר לפרסום באדיבות המטיילים עצמם מתוך רצון לשתף את חוויותיהם מאיטליה ולעזור לאחרים, ועברו עיבוד קל בזמן ההעלאה לאתר. סביר שנפלו טעויות ו/או שהדברים שנחוו אינם נכונים עוד, ועל הקורא לבדוק אותם לפני השימוש בהם. אין לכותב או לבעלי האתר אחריות כלשהי לנכונות התוכן או לתוצאות השימוש בו. השימוש במידע מהווה הסכמה לתנאי השימוש ולמדיניות הפרטיות של האתר.

טיול נעים!

יש לך שאלה? רוצה להגיב?